جاودان: خبر، تحلیل و دیدگاه

Mon05212012

Last update12:04:26

Back انتخابات نتايج نهايي انتخابات پارلماني افغانستان اعلام شد

نتايج نهايي انتخابات پارلماني افغانستان اعلام شد

  • PDF

voting_2010

 

"فضل احمد معنوي " رئيس كميسيون انتخابات افغانستان صبح دیروز نتايج 33 ولايت و حوزه انتخاباتي عشاير را اعلام كرد. 

از 34 ولايت افغانستان تنها نتايج ولايت "غزني " اعلام نشد ه معنوي زمان اعلام نتايج آن را اواخر هفته آينده بيان كرد.  

وي علت عدم اعلام نتايج حوزه غزني را مشكلات فني بيان كرد و دخل و تصرفات سياسي و قومي را در اين مورد رد كرد.  

به دنبال اعلام نتايج "اوليه " ولايت غزني، مشخص شد كه يكي از اقوام بزرگ افغانستان نتوانسته است سهمي در كرسي‌هاي پارلمان بدست آورد.  

"حامد كرزي " رئيس جمهور افغانستان در يكي از كنفرانس‌هاي مطبوعاتي خود اشاره ضمني به اين موضوع داشت و خواستار سهم اين قوم در كرسي هاي پارلمان شد كه اين سخنان كرزي انتقاد بسياري از كانديداها و كارشناسان را در پي داشت.  

رئيس كميسيون انتخابات افغانستان در مورد تقلب در انتخابات گفت: گرچه برخي تلاش‌ زيادي كردند تا از طريق تقلب به پارلمان راه يابند، اما تمام آراء تقلبي باطل اعلام شد.  

اوايل هفته جاري، كميسيون رسيدگي به شكايات انتخاباتي، نام 19 تن از كانديداهاي پيروز را به دليل تقلب از ليست برندگان حذف كرد كه با واكنش تند برخي كانديداها و مسئولان افغان از جمله رئيس پارلمان افغانستان مواجه شد.  

معنوي به ابطال يك ميليون و سيصد هزار راي اشاره كرد و افزود: اين كميسيون به هيچ فردي اجازه نداد تا در كار اين كميسيون مداخله كند.  

پيش از اين "احمد ضياء رفعت " سخنگوي كميسيون شكايات انتخاباتي از دخالت برخي مقامات دولتي در كار اين كميسيون به رسانه‌ها اطلاع داده بود.  

همچنين هفته جريان مكالمه تلفني يك مقام دولتي افغان با يكي از كارمندان كميسيون انتخابات در رسانه منتشر شد كه در آن مقام دولتي افغان خواستار حذف نام برخي كانديداهاي پيروز شده بود.  

وي از آمادگي كميسيون براي پاسخگويي به انتقادها خبر داد و در عين حال از تفاوت نقش كميسيون انتخابات و كميسيون رسيدگي به شكايات انتخاباتي سخن گفت.  

فضل احمد معنوي تاكيد كرد: كميسيون رسيدگي به شكايات صلاحيت حذف و باطل كردن آراء را دارد و اين كميسيون بايد در مقابل هر گونه انتقادها پاسخگو باشد در حالي كه كميسيون انتخابات، نتايج گزارش داده شده توسط كميسيون رسيدگي به شكايات را اعلام مي كند.  

دومين انتخابات پارلماني افغانستان 2 ماه قبل تحت تدابير شديد امنيتي برگزار شد.  

در اين روز بر اثر حملات شبه نظاميان 3 كارمند اين كميسيون كشته و 13 تن ديگر زخمي شدند، همچنين 22 غيرنظامي كشته و 46 تن ديگر زخمي شدند.  

در اين روز 93 حمله به مراكز راي دهي صورت گرفت و 63 درصد مراكز راي دهي هدف حمله موشكي قرار گرفتند.  

در اين انتخابات بيش از 2500 تن براي بدست آوردن 249 كرسي پارلمان به رقابت پرداختند. 
 

نتايج نهايي انتخابات در حالي اعلام شد كه تظاهرات اعتراض آميز كانديداهاي معترض همه روزه در ولايات و پايتخت افغانستان ادامه دارد. 

در زماني كه رئيس كميسيون انتخابات افغانستان نتايج نهايي را اعلام مي كرد، 2 كانديداي معترض كه نام آنان به علت تقلب از ليست برندگان حذف شده، با بستن جاده "پل خمري " به مدت 2 روز، باعث توقف صدها خودرو سواري و باربري در ولايت "بغلان " شده اند. 
 

انتظار مي‌رود كه به دنبال اعلام نتايج نهايي انتخابات، اعتراض‌ها و تظاهرات كانديداهاي معترض و هواداران آنها افزايش چشمگيري داشته باشند.

نظرات 

 
0 #1 فهیم ۱۳۸۹-۰۹-۰۴ ۱۲:۳۳
باید ولایت غزنی هم اعلام می شد. من شهامت آقای معنوی را می ستایم، اما مدافع وکلای که در ولایت غزنی برنده شده اند، هستم. مردم، تاریخ و بالآخره وجدان هیجچکس(البته قبیله اثتثنا است) اجازه نمی دهد که حق یک نفر زیر پا شده و کدام عضو فاشیست افغان نازی بیاید و وکیل شود. آنها که این قدر شایق وکیل شدن هستند، چرا در روز انتخابات نیآمدند و در رایگیری اشتراک نکردند؟ اگر اشتراک کردند، پس چرا برنده نشدند؟ جواب اینست که آنها اکثریت نیستند و اکثریت هزاره ها و تاجک ها با راه قانونی و بیدون کدام دستبرد موفق به دست آوردن کرسی های نمایندگی مردمی شدند. ای تاجکان، ازبیکان، ترکمن ها، هزاره ها، نورستانی ها، بلوچ ها و غیره، مردم با شهامت و زحمت غزنی را تنها نگذارید!!!!!!!! !
 
 
0 #2 B Hازکابل ۱۳۸۹-۰۹-۰۶ ۰۸:۵۸
وقت ان رسیده است که اکثریت واقلیت معلوم گردد. مجموعه ارای کندیدان برنده ولایت زابل که به سه نفر می رسد کمتر از3000 هزار رای می شود. اما درولایت شمالی کاپیساکه دریک سطح با ولایت جنوبی زابل درتشکیلات دولت قرار دارد ودارای چهار نماینده سه مرد ویک زن است،مجموعه ارای کاندید برنده سوم یا اخر بالاتر از 3000 است.به همین ترتیب وقتی به ولایت غزنی نیزوقتی نفوس وتشکیلات اداری ان را مقایسه کنیم. صرف نفوس ولسوالی جاغوری این ولایت که هزاره نشین است اضافتر از نفوس تمام ولسوالی های پشتون نشین این ولایت است اما به جرم هزاره نشین بودن در چوکات یک ولسوالی باقی مانده است.وحالا که اکثریت نفوس ولایت غزنی معلوم شده که غیر پشتون است اقای کرزی دست به سبوتاژ پروسه انتخابات زده ودادستانی کل را که در انتخابات پر ازتقلب وشرم اور ریاست جمهوری در سال گذشته مهر سکوت به لب داشت را وسیله قرار داده وزریعه ارایه اسناد خود سازی وجعلی میخواهد یک بار دیگر جلو برملا شدن حقیقتی که سالها زیرسایه ظلم ودروغ پردازی قرار داشت را بگیرد.
حال وقت انست که اقوام تاجک هزار ازبک پشه ای نورستانی بلوچ وغیره به خاطر به دست اوردن حق که سالها نسل در نسل مبارزه کرده اند یک جا شوند. رهبران اقوام متذکره مثل داکتر عبدالله استاد محقق جنرال دوستم وغیره دیگر فریب طالبان چپندار ونیکتای پوش کرزی غنی احمدزی فاورق وردگ اتمر واحدی را نخورند بخاطر وزرارت های موقتی با دشمنان اصلی ما کنار نیایند. قسمی که گفته شده است ازموده ازمودن خطا است. یک بار به خاطر خدا به تاریخ مراجعه کنید.به دوره امیرعبدالرحمن خان نادرخان وطالبان بعد تصمیم بگرید وشجاعت حق گفتن و معامله نکردن به سرنوشت ملت را ازمعنوعی ریس کمسیون انتخابات یاد بگرید.
 

اضافه کردن نظر